lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NITRA: Dni zdravia ponúkajú poradenstvo a bezplatné zdravotné vyšetrenia Nitra 21. mája (TASR) – Bezplatné poradenstvo a rôzne zdravotné vyšetrenia ponúkajú Dni zdravia, ktoré sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 21.05.2014 categoryDenné správy

Nitra 21. mája (TASR) – Bezplatné poradenstvo a rôzne zdravotné vyšetrenia ponúkajú Dni zdravia, ktoré sa začali dnes v Nitre. Ako informovala Ingrid Báreková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre, cieľom trojdňového podujatia je poskytnúť občanom zaujímavou formou informácie o tom, ako sa správne starať o svoje zdravie. "Neoddeliteľnou súčasťou kampane je aj zdravotné poradenstvo a ponuka základných zdravotných vyšetrení. Vďaka pravidelnému sledovaniu zdravotného stavu je možné vo väčšine prípadov odhaliť začínajúce sa ochorenie vo fáze, kedy je možné ho úplne vyliečiť. Návštevníci RÚVZ v Nitre si preto budú môcť zmerať krvný tlak, pulz, podiel tuku v tele, hladinu celkového cholesterolu a poradiť sa s odborníkmi o tom, ako nížiť nadváhu alebo prestať s fajčením," uviedla.Dni zdravia sa konajú na viacerých miestach v Nitre až do piatka 23. mája. Na mestskom úrade budú odborníci merať záujemcom obsah tuku, vody a minerálov v organizme, radiť, ako si správne umývať zuby či predchádzať osteoporóze. Krajské osvetové stredisko na Dni zdravia zasa pripravilo výstavu o liečivých rastlinách, besedy s odborníkmi na zdravú výživu, diagnostikovanie zraku, merania rizika zlomeniny spôsobenej osteoporózou, prednášky o prvej pomoci a rôzne zdravotné vyšetrenia.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...