lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NITRA: Chrípka v kraji zatvorila štyri základné školy Nitra 17. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji sa tento týždeň opäť zvýšila ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Nitra 17. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji sa tento týždeň opäť zvýšila a v okrese Nové Zámky už v jej dôsledku zatvorili štyri základné školy. Celkovo bolo nahlásených 11.338 akútnych respiračných ochorení, čo je nárast o 4,3 percenta. „Z toho na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo hlásených 1829 prípadov, čo je nárast chorobnosti o 10,4 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu,“ informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.Najviac pacientov je stále vo vekových skupinách od nula do päť a od šesť do 14 rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 342 osôb. Z toho bolo 40,9 percenta zápalov prínosových dutí, 33,6 percenta zápalov pľúc a 25,5 percenta zápalov stredného ucha. „Ochorenia hlásilo 75 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 79 percent lekárov pre dospelých. Výchovno-vzdelávací proces bol prerušený v štyroch základných školách v okrese Nové Zámky,“ uvádza sa v správe RÚVZ v Nitre.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...