lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NCZI opätovne predĺžilo tender na projekt OnkoAsist za takmer 11 miliónov eur Bratislava 16. februára (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.02.2023 categoryDenné správy

Bratislava 16. februára (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk do súťaže na projekt OnkoAsist do 17. apríla. Ponuky by sa mali v rovnaký deň aj otvárať. Lehotu už predĺžili druhýkrát, pôvodný termín bol 17. februára. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
Projekt má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou. Jeho odhadovaná hodnota je takmer 11 miliónov eur bez DPH. Má sa ním zabezpečiť funkčný systém na účel manažmentu cesty onkologického pacienta od príznakov k suspekcii, od suspekcie k diagnóze a následne k začatiu a priebehu liečby od suspekcie vrátane skríningu u zdravých ľudí.
OnkoAsist má tiež zjednodušiť prácu lekára pri zobrazovaní relevantných údajov a následnom vyhodnotení a stanovení správnej liečby. Má okrem iného zrýchliť vývoj a obsah lekárskych vedomostí pri diagnostike a liečbe, ale aj poskytnúť ucelený prehľad dostupných a relevantných údajov o pacientovi.
Ministerstvo zdravotníctva v januári poslalo do NCZI krízový manažment. Ten mal identifikovať dôvody meškania viacerých kľúčových projektov, jedným z nich bol aj OnkoAsist.


akb mac

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...