lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Minister Spahn: Nemecko má stále ďaleko k normálnemu životu Berlín 30. decembra (TASR) - Nemecko má stále ďaleko k návratu do normálneho života, pretože ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 30.12.2020 categoryDenné správy

Berlín 30. decembra (TASR) - Nemecko má stále ďaleko k návratu do normálneho života, pretože miera nákazy a úmrtí na koronavírus je naďalej vysoká. Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn to vyhlásil v stredu, teda v deň, keď počet nových úmrtí na ochorenie COVID-19 prekročil v krajine prvýkrát hranicu 1000.Politici v krajine predpovedajú predĺženie čiastočného lockdownu, ktorý je v súčasnosti nariadený do 10. januára.Inštitút Roberta Kocha (RKI), nemecké centrum pre kontrolu chorôb, hlásil v stredu 1129 nových úmrtí na koronavírus, čo je prelomenie predchádzajúceho rekordu 962 úmrtí z minulej stredy.RKI hlásil aj 22.459 nových denných prípadov nákazy."Údaje o prípadoch nákazy a úmrtiach ukazujú, že k normálnemu životu máme stále veľmi ďaleko," povedal novinárom v Berlíne Spahn."Nevidím v tejto situácii možnosť vrátiť sa k štýlu života, aký sme mali pred lockdownom (uzavretím krajiny)," citovala ministra tlačová agentúra AFP.Viditeľný pokles nových infikovaných a mŕtvych z nedávnych dní bol výsledkom toho, že miestne úrady cez Vianoce neposielali svoje údaje, dodal RKI.V Nemecku platí čiastočný lockdown do 10. januára, pričom zatvorená je väčšina obchodov, školy, reštaurácie, kultúrne aj voľnočasové zariadenia.Kancelárka Angela Merkelová a lídri 16 nemeckých spolkových krajín sa stretnú 5. januára, keď rozhodnú o budúcich opatreniach. Minister Spahn už v utorok pre verejnoprávnu stanicu ARD povedal, že "nepochybne opatrenia budú" aj po 10. januári, lebo "krajina sa ani nepribližuje k tomu, kde by potrebovala byť".

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...