lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Minister I. Korčok víta žiadosť výrobcu Sputnika V o spustenie hodnotenia v EMA Bratislava 4. marca (TASR) - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) víta, že výrobca ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 04.03.2021 categoryDenné správy

Bratislava 4. marca (TASR) - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) víta, že výrobca vakcíny Sputnik požiadal o spustenie procesu priebežného hodnotenia v Európskej liekovej agentúre (EMA). Uviedol to na sociálnej sieti."Vítam tento krok vzhľadom na to, že som to opakovane žiadal od ruského výrobcu, ako aj od Európskej únie (EÚ), aby boli rozptýlené akékoľvek pochybnosti v súvislosti s poskytovaním tejto vakcíny v EÚ," skonštatoval minister. Domnieva sa, že k tomu prispela i principiálna diskusia na Slovensku.Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vo štvrtok informovalo, že EMA prijala žiadosť výrobcu vakcíny Sputnik V o spustenie procesu registrácie. Cieľom tzv. rolling review je priebežne posúdiť všetky údaje o jej účinnosti a bezpečnosti. Po rozhodnutí Výboru pre lieky na humánne použitie, že údaje doložené žiadateľom sú dostatočné, môže žiadateľ predložiť EMA formálnu žiadosť o registráciu.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...