lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Medici počas roadshow Spolu za zdravý a krásny úsmev vyšetrili takmer 7000 ľudí Košice 12. septembra (TASR) – Celoslovenská študentská roadshow Spolu za zdravý a krásny úsmev vrcholí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 12.09.2020 categoryDenné správy

Košice 12. septembra (TASR) – Celoslovenská študentská roadshow Spolu za zdravý a krásny úsmev vrcholí v sobotu, počas Európskeho dňa ústneho zdravia, v Košiciach. Ôsmy ročník najväčšej preventívnej akcie v tejto oblasti pre širokú verejnosť organizujú študenti Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach. V 19 mestách na Slovensku poskytli počas desiatich dní poradenstvo takmer 7000 ľuďom.Cieľom roadshow bolo naučiť ľudí všetkých vekových kategórií za pomoci inštruktáže s klasickou zubnou kefkou, medzizubnou kefkou či takzvanou single kefkou správnu techniku čistenia zubov. Ako na sobotňajšom tlačovom brífingu povedal študent zubného lekárstva a lokálny koordinátor Slovenského spolku študentov zubného lekárstva pre vzdelávanie Samuel Tkáč, u verejnosti sa najčastejšie stretávali práve s nesprávnou technikou čistenia zubov. „Často sa stretávame s dvoma typmi – striedavou alebo krúživou. V tomto prípade pacientovi stále odporúčame krúživú techniku. Takisto sme často diskutovali na tému medzizubných priestorov a medzizubných kazov,“ uviedol s tým, že z dôvodu preventívnych opatrení pred šírením nákazy nového koronavírusu inštruktáž tento ročník praktizovali na umelom chrupe.Hlavnou myšlienkou projektu je zvýšiť povedomie širokej verejnosti o význame dodržiavania ústnej hygieny a prevencie vzniku zubného kazu, zápalu ďasien a ďalších ochorení ústnej dutiny v dôsledku nedostatočnej starostlivosti. „Výsledkom toho celého ma byť to, aby nielen deti a rodičia, ale celá spoločnosť pochopila, že podľa ústneho zdravia sa odvíja zdravie celého organizmu. Ak toto nebude, bude podstatne viac či už kardiovaskulárnych, onkologických a iných chorôb,“ uviedol odborný garant projektu Andrej Jenča.Hlavný organizačný tím pozostával zo študentov LF UPJŠ, participovalo na ňom celkovo asi 40 košických medikov a 25 študentov LF Univerzity Komenského v Bratislave.Akcia odštartovala 2. septembra v Bratislave a pokračovala v ďalších mestách Slovenska. V sobotu do 18.00 h medici o správnych návykoch inštruujú návštevníkov nákupného centra na Moldavskej ulici.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.