lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Tretia vlna pandémie už zrejme kulminovala Budapešť 23. apríla (TASR) - V Maďarsku už zrejme kulminovala tretia vlna koronavírusovej pandémie. Uviedol ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 23.04.2021 categoryDenné správy

Budapešť 23. apríla (TASR) - V Maďarsku už zrejme kulminovala tretia vlna koronavírusovej pandémie. Uviedol to v piatok primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik v rozhovore pre verejnoprávnu televíznu stanicu M1.Podľa jeho slov je teraz potrebné dosiahnuť zaočkovanie 80 percent obyvateľstva krajiny, čím by bola zabezpečená kolektívna imunita.Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 3427 prípadov nákazy novým typom koronavírusu, čo je o 180 menej než vo štvrtok. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 207 pacientov, o sedem menej než predchádzajúci deň. Počet hospitalizovaných klesol o 330 na 7177 a oproti štvrtku je o 32 menej chorých napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Takúto podporu dýchania si vyžaduje stav 844 chorých. Koronavírusom je aktuálne infikovaných 264.039 osôb.Zaočkovaných je už 3.508.846, z nich obe dávky očkovacej látky podali 1.490.478 ľuďom. Vakcínu dostalo 71 percent tých, ktorí sa na očkovanie dosiaľ zaregistrovali.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...