lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Predsedu parlamentu Kövéra zaočkovali čínskou vakcínou Budapešť 9. marca (TASR) - Predsedu maďarského Národného zhromaždenia Lászlóa Kövéra zaočkovali proti novému druhu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 09.03.2021 categoryDenné správy

Budapešť 9. marca (TASR) - Predsedu maďarského Národného zhromaždenia Lászlóa Kövéra zaočkovali proti novému druhu koronavírusu vakcínou čínskej spoločnosti Sinopharm. Agentúru MTI o tom v utorok informoval šéf tlačového odboru parlamentu Zoltán Szilágyi.Podľa jeho vyjadrenia Kövér, ktorého zaočkovali ešte minulý týždeň, nemal požiadavku týkajúcu sa pôvodu očkovacej látky. Druhú dávku vakcíny mu podajú 1. apríla.Čínsku očkovaciu látku podali predtým prezidentovi Jánosovi Áderovi i premiérovi Viktorovi Orbánovi. V nemocniciach v Maďarsku je hospitalizovaných 8270 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 833 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Celkový počet infikovaných od začiatku koronavírusovej pandémie stúpol na 475.207 a úmrtí na 16.146.Vakcínou proti covidu zaočkovali dosiaľ 1.047.045 osôb, z ktorých 314.485 dostalo už aj druhú dávku očkovacej látky. Maďarsko má k dispozícii päť druhov očkovacích látok, z ktorých čínska a ruská nie sú schválená Európskou agentúrou pre lieky (EMA).

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...