lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko:Na COVID-19 zomrelo ďalších 10 ľudí, nakazilo sa 48; počet obetí je 109 Budapešť 13. apríla (TASR) - Ochorenie COVID-19 si do pondelka vyžiadalo v Maďarsku ďalších desať ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 13.04.2020 categoryDenné správy

Budapešť 13. apríla (TASR) - Ochorenie COVID-19 si do pondelka vyžiadalo v Maďarsku ďalších desať ľudských životov, čím celkový počet úmrtí dosiahol 109, vyplýva z aktuálnych údajov oficiálnej internetovej stránky vlády koronavirus.gov.hu.Všetci desiati zosnulí boli starší ľudia trpiaci chronickými ochoreniami.Laboratórne testy potvrdili prítomnosť nového druhu koronavírusu v 48 nových prípadoch, počet nakazených stúpol na 1458. Z ochorenia sa vyliečilo 120 pacientov.V povinnej domácej karanténe je 15.333 ľudí. Od začiatku epidémie v krajine testovali akreditované laboratóriá 34.819 vzoriek.Predseda vlády Viktor Orbán priebežne navštevuje nemocnice, po budapeštianskych sa v nedeľu vydal do mesta Szekszárd v Tolnianskej župe, kde mu pri vstupnej kontrole namerali telesnú teplotu 34,5 stupňov Celzia. "Máme ale dobré teplomery," poznamenal zdravotník. "34,5? To aby som si ihneď dal pálenku," reagoval Orbán, ktorý zo všetkých svojich návštev zdravotných zariadení zverejnil videá na Facebooku.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...