lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarského prezidenta Ádera zaočkovali proti koronavírusu čínskou vakcínou Budapešť 26. februára (TASR) - Maďarského prezidenta Jánosa Ádera zaočkovali v piatok v Budapešti proti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 26.02.2021 categoryDenné správy

Budapešť 26. februára (TASR) - Maďarského prezidenta Jánosa Ádera zaočkovali v piatok v Budapešti proti novému druhu koronavírusu vakcínou čínskej spoločnosti Sinopharm. Informovala o tom verejnoprávna televízna stanica M1.Áder pri tejto príležitosti pripomenul, že pred niekoľkými týždňami sa radil s odborníkmi i so svojím obvodným lekárom, ktorí mu namiesto čakania na vakcíny od firiem Pfizer/BioNTech či Moderna odporučili, aby sa v prípade možnosti radšej zaočkoval čo najskôr, a to aj ruskou, alebo čínskou očkovacou látkou. Áderovi podali vakcínu v obvodnej ambulancii v II. budapeštianskom obvode. Prezident nemal po jej podaní nijaké nežiaduce účinky."Dôverujme lekárom, dôverujme nášmu zdravotnému systému," povedal najvyšší ústavný činiteľ, ktorý vyzval občanov Maďarska, aby sa čo najskôr zaregistrovali na očkovanie a nechali sa zaočkovať ktoroukoľvek vakcínou schválenou maďarskými úradmi a odborníkmi.Proti ochoreniu COVID-19 zaočkovali v Maďarsku doteraz 521.283 osôb, z ktorých 240.622 dostalo už aj druhú dávku vakcíny. Celkový počet nakazených od začiatku koronavírusovej pandémie dosiahol v tejto krajine 419.182, počet obetí je 14.795.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...