lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ: VšZP priebežne plní nariadené úsporné opatrenia Bratislava 11. septembra (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) priebežne plní úsporné opatrenia, ktoré ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 11.09.2023 categoryDenné správy

Bratislava 11. septembra (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) priebežne plní úsporné opatrenia, ktoré jej nariadilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na zvrátenie rastu jej dlhu. Pre TASR to potvrdil komunikačný odbor rezortu.
"Rozhodnutím jediného akcionára bola predstavenstvu spoločnosti Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s., uložená povinnosť pravidelne, vždy v prvý pondelok v mesiaci, predložiť súhrnnú informáciu o zrealizovaných úkonoch úsporných opatrení. Z predložených informácií vyplýva, že VšZP uložené opatrenia priebežne plní," priblížilo ministerstvo.
Strata VšZP predstavovala ku koncu marca 50,2 milióna eur, vlani skončila v strate 153,8 milióna eur. Rezort preto poisťovni nariadil plán plnenia viacerých úsporných opatrení, ktoré jej majú ušetriť 51,7 milióna eur.


rt tur

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...