lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Pribudlo 114 nových prípadov koronavírusu, celkovo je ich v SR 977 Bratislava 16. apríla (TASR) – Počas stredy (15. 4.) pribudlo na Slovensku 114 nových prípadov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2020 categoryDenné správy

Bratislava 16. apríla (TASR) – Počas stredy (15. 4.) pribudlo na Slovensku 114 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 2967 vzoriek. Spolu je na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.Doplnila, že celkovo s negatívnym výsledkom je 33.481 testov. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19 a 92 pacientov má podozrenie na toto ochorenie.Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je sedem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. Najmladšia osoba s ochorením COVID-19 zo štatistík rezortu má jeden rok, najstaršia 97 rokov.MZ SR doplnilo, že 12 pacientov evidujú v karanténnej stanici, respektíve v karanténnom centre, jeden prípad je v karanténnom stredisku Donovaly a 11 prípadov v Akadémii Policajného zboru v Bratislave.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...