lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Prešovská fakultná nemocnica mala kšeftovať s onkoliekmi Bratislava 19. júna (TASR) - Prešovská fakultná nemocnica J. A. Reimana mala za bývalého vedenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. júna (TASR) - Prešovská fakultná nemocnica J. A. Reimana mala za bývalého vedenia kšeftovať s liekmi pre onkopacientov. Odhaliť to mala kontrola ministerstva zdravotníctva, z ktorej vyplynulo, že nemocnica si napriek mínusovému hospodáreniu robila zásoby onkoliekov na mesiace dopredu kvôli ich predaju. Šéfka rezortu Zuzana Zvolenská túto situáciu dnes označila za bezprecedentnú a konanie vedenia nemocnice za nemorálne a neetické."Lieky v danom prípade neslúžili na to, aby zachraňovali ľudské životy, ale na to, aby sa s nimi ďalej obchodovalo," povedala Zvolenská. V niektorých prípadoch podľa jej slov išlo o onkologické lieky na liečbu karcinómu prsníka, s nedostatkom ktorých bojovali iné zdravotnícke zariadenia na celom Slovensku. Nemocnica mala v tom čase hospodáriť so stratou viac ako 1,3 milióna eur a robiť si pritom zásoby liekov na sedem mesiacov dopredu. Kde lieky skončili, nie je jasné, ministerstvo hovorí aj o prípadnom reexporte."Zjednodušene povedané, celá situácia vyzerá veľmi podozrivo. Najsmutnejší na celej kauze je však fakt, že zatiaľ čo by pre niektoré nemocnice boli dané lieky vzácnosťou a mohli pomôcť vyliečiť ťažko chorých pacientov, prešovská nemocnica ich predávala ako nadbytočné artikle," zhrnula Zvolenská. Ministerstvo avizovalo, že kontroly budú pokračovať aj v ostatných príspevkových organizáciách.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...