lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: O zrušení núdzového stavu by vláda mohla rozhodnúť v stredu Bratislava 5. decembra (TASR) - O zrušení núdzového stavu v 16 slovenských nemocniciach, ktorý vláda ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 5. decembra (TASR) - O zrušení núdzového stavu v 16 slovenských nemocniciach, ktorý vláda vyhlásila pre krízu v zdravotníctve, by vláda podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika mohla rozhodnúť v stredu 7. decembra. "V prípade, ak odborári zabezpečia podpis nových pracovných zmlúv lekárov s nemocnicami, ktoré už cez víkend pripravilo ministerstvo v spolupráci s riaditeľmi nemocníc, v stredu na rokovaní vlády navrhnem zrušenie núdzového stavu," povedal.Ministerstvo zároveň vyzvalo Lekárske odborové združenie (LOZ), aby zabezpečilo v zmysle podpísaného memoranda prebratie a podpísanie nových pracovných zmlúv lekármi v nemocniciach. Riaditelia, prípadne personálne oddelenia nemocníc, boli podľa rezortu už cez víkend pripravení odovzdať lekárom nové pracovné zmluvy. Poukázal, že napriek tomu si mnoho lekárov nové pracovné zmluvy neprevzalo.   "Vyzývam odborárov, aby prestali traumatizovať spoločnosť a aby zabezpečili, že všetci lekári si dnes prevezmú nové pracovné zmluvy," uviedol Uhliarik. Všetci riaditelia lôžkových zdravotníckych zariadení dnes ministerstvo podľa jeho slov informovali, že vedia zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť, viaceré aj plánovanú. TASR informovala hovorkyňa rezortu Katarína Zollerová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...