lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

Líbya: Medzinárodne uznaná vláda ohlásila desaťdňový zákaz vychádzania Tripolis 16. apríla (TASR) - Medzinárodne uznaná vláda vo vojnou zmietanej Líbyi ohlásila desaťdňový zákaz ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2020 categoryDenné správy

Tripolis 16. apríla (TASR) - Medzinárodne uznaná vláda vo vojnou zmietanej Líbyi ohlásila desaťdňový zákaz vychádzania z obáv zo šírenia koronavírusu. Platiť bude od piatka. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.Celodenný zákaz vychádzania tak nahradí doterajšie obmedzenie pohybu v noci. Opatrenie vydala vláda národnej jednoty (GNA), ktorá kontroluje oblasť okolo hlavného mesta Tripolis.Občania budú podľa nových pravidiel môcť opúšťať svoje domovy iba vtedy, keď si pôjdu nakúpiť. Obchody budú otvorené od siedmej rána do poludnia. Líbya dosiaľ zaznamenala 48 prípadov nákazy koronavírusom a jedno úmrtie. "Zdravotná situácia v Líbyi nie je až tak zlá, ale vyhliadky takisto nie sú dobré," povedal minister zdravotníctva Ahmed bin Omar. Ľudí vyzval, aby nové pravidlá rešpektovali. Opatrenie sa netýka východu krajiny, ktorý kontrolujú jednotky poľného maršala Chalífu Haftara. Juh krajiny zase ovládajú rôzne militantné skupiny a je mimo kontroly jednej aj druhej strany líbyjského konfliktu. Na ropu bohatá severoafrická krajina má dve konkurenčné vlády - jednu v Tripolise a druhú v meste Tobruk na východe, ktorú podporuje Haftar. Ten vlani v apríli nariadil svojim silám ofenzívu s cieľom dobyť Tripolis, v rámci ktorej už obsadili veľké časti Líbye.Líbyu sužuje chaos, odkedy tam v roku 2011 zvrhli dlhoročného diktátora Muammara Kaddáfího a krajina sa stala bojiskom početných súperiacich ozbrojených skupín, ktoré podporujú rôzne iné štáty.V pondelok GNA oznámila, že jej vojenské sily obsadili dve strategické mestá západne od metropoly Tripolis, ktoré mali dosiaľ pod kontrolou konkurenčné jednotky podporujúce Haftara.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: