lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Levice: Záujemcovia o darovanie krvi sa môžu hlásiť na Poslaneckú kvapku krvi Levice 9. novembra (TASR) - Záujemcovia o darovanie krvi sa môžu hlásiť na Poslaneckú kvapku ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.11.2017 categoryDenné správy

Levice 9. novembra (TASR) - Záujemcovia o darovanie krvi sa môžu hlásiť na Poslaneckú kvapku krvi, ktorú po tretí raz organizuje Slovenský Červený kríž, územný spolok Levice, a mestský úrad (MsÚ) v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR. Ako TASR informoval spoluorganizátor podujatia Peter Benček, akcia sa bude konať 4. decembra v čase od 7.30 do 11.30 h v sobášnej sieni MsÚ.Organizátori podujatia týmto spôsobom pomáhajú aj konkrétnym ľuďom, ktorí krv akútne potrebujú. "Tento rok nás zatiaľ nepožiadal nikto konkrétny o pomoc a krv, ale keďže vo vianočnom čase a počas Silvestra je zvýšené množstvo úrazov, NTS veľmi víta našu aktivitu. Samozrejme, budeme ponúkať konkrétnu pomoc tým, čo to potrebujú," povedal Benček.Keďže akciou každý rok prekročili métu 60 darcov, podľa Benčeka je predpoklad aj na tento rok darovanie viac ako 30 litrov krvi, čo môže zachrániť zdravie a život desiatkam ľudí. "Účasť nahláste vopred na telefónne čísla 0918 520 829, 0907 723 255. Nezabudnite si so sebou priniesť občiansky preukaz i kartu poistenca," dodal spoluorganizátor Poslaneckej kvapky krvi.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...