lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Levice: Vedenie nemocnice rozhodlo o viacerých dočasných zmenách Levice 6. novembra (TASR) - Nemocnica Agel Levice eviduje k dnešnému dňu 19 zamestnancov pozitívne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 06.11.2020 categoryDenné správy

Levice 6. novembra (TASR) - Nemocnica Agel Levice eviduje k dnešnému dňu 19 zamestnancov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Ďalších 20 zamestnancov je z preventívnych dôvodov v karanténe.„Napriek tomu vedenie nemocnice robí všetko preto, aby sa táto skutočnosť čo najmenej odrazila na chode nemocnice. Obmedzená nateraz bola plánovaná operatíva, činnosť gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia je plne zachovaná, niektoré ambulancie sú v obmedzenom režime, konkrétne ambulancie tuberkulóznych a respiračných chorôb a gastroenterologická. Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, pediatria, ortopédia a traumatológia fungujú v plnom režime. V celej nemocnici platí prísny zákaz návštev,“ informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.Riaditeľ si podľa vlastných slov takýto masívny výpadok zamestnancov nepamätá. Aby nemocnica mohla adekvátne fungovať, vedenie rozhodlo o viacerých dočasných zmenách. „Žiadne z oddelení sme nezatvorili, na niektorých poskytujeme len neodkladnú zdravotnú starostlivosť a neodkladnú operatívu, plánované operácie musia počkať,“ potvrdil Belanský. Bez výraznejších obmedzení fungujú gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, interné oddelenie, neurológia, pediatria, rádiodiagnostika, oddelenie klinickej biochémie, hematologicko-transfúziologické oddelenie. V celej nemocnici sa dodržujú prísne protiepidemiologické opatrenia, všetci zdravotnícki pracovníci majú k dispozícii dostatok ochranných osobných pracovných pomôcok. Vzhľadom na nárast pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19, ktorých je k dnešnému dňu 13 na bežnom lôžku a šesť na jednotke intenzívnej starostlivosti, z toho jeden na umelej pľúcnej ventilácii, pristúpila nemocnica k vytvoreniu tzv. 'COVID červeného pracoviska' oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny spoločného s jednotkou intenzívnej starostlivosti. „V rámci nemocnice máme vytvorené aj samostatné červené a biele intenzivistické tímy,“ potvrdil riaditeľ.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...