lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Košice: Schody na LF UPJŠ budú v stredu cestou za zdravím Košice 4. decembra (TASR) – Podporiť svoje zdravie pohybom budú môcť v stredu (5.12.) študenti, učitelia, ale ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 04.12.2018 categoryDenné správy

Košice 4. decembra (TASR) – Podporiť svoje zdravie pohybom budú môcť v stredu (5.12.) študenti, učitelia, ale aj návštevníci v budove Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach v rámci akcie "Hýb sa do schodov". V desaťposchodovej budove v čase od 8.00 do 15.00 h študenti symbolicky uzatvoria výťahy a na každom poschodí budú pripravené pre záujemcov rôzne stanovištia týkajúce sa zdravého a aktívneho životného štýlu a prevencie niektorých ochorení. "Hlavným cieľom podujatia Spolku medikov mesta Košice je upriamiť pozornosť ľudí na dôležitosť fyzického pohybu pre zdravie a demonštrovať, aké jednoduché je byť aktívnym aj napriek časovej zaneprázdnenosti. Účastníci, ktorí splnia všetky aktivity a dostanú sa až na najvyššie poschodie budovy lekárskej fakulty, urobia čosi užitočné pre svoje zdravie a budú zaradení do losovania o zaujímavé ceny," uviedla študentka 4. ročníka LF UPJŠ Lucia Hanušínová.Medici budú záujemcom na každom poschodí realizovať rôzne vyšetrenia merania a ponúknu im popri informáciách zameraným na prevenciu chorôb a zdravý životný štýl aj nácvik prvej pomoci či rôzne fyzické cvičenia. TASR o tom informovala PR manažérka LF UPJŠ Jaroslava Oravcová.Informačné stánky na jednotlivých poschodiach budovy na Triede SNP 1 budú zahŕňať meranie krvného tlaku a glukózy, školu drepu, tému prvej pomoci, meranie obvodu pásu, stanovenie indexu telesnej hmotnosti (BMI) či témy stravovania a starostlivosti o duševné zdravie.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...