lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Košice: Medici budú informovať o rakovine prsníka a krčka maternice Košice 27. októbra (TASR) - Študenti Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 27.10.2018 categoryDenné správy

Košice 27. októbra (TASR) - Študenti Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach sa štvrtýkrát prostredníctvom osvetového podujatia Ružový október zamerajú na ženské zdravie. TASR o tom informovala hovorkyňa LF UPJŠ Jaroslava Oravcová.„Vďaka infostánku prístupného širokej verejnosti budú informovať o rakovine prsníka a krčka maternice. Ich ambíciou je osloviť a presvedčiť čo najviac žien, aby nezanedbávali prevenciu týchto ochorení,“ uviedla.Podľa organizátorky podujatia, ktorou je študentka štvrtého ročníka LF UPJŠ Barbara Čolláková, k prevencii ženskej rakoviny patrí predovšetkým samovyšetrenie prsníkov, pravidelné mamografické vyšetrenia a preventívne gynekologické prehliadky. „Naším cieľom je zvýšiť povedomie žien o možnostiach prevencie a ukázať im správnu techniku samovyšetrenia prsníkov, ktoré budeme demonštrovať na silikónovom modeli prsníka,“ povedala s tým, že samovyšetrenie je jednoduchou metódou, ktorá môže pomôcť odhaliť rakovinu prsníka včas.Vlani sa do tejto osvetovej akcie zapojilo 17 študentov, ktorí oslovili približne 300 žien.Podujatie sa uskutoční v sobotu od 10.00 h do 18.00 h v priestoroch obchodného centra na Námestí osloboditeľov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...