lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Koronavírus: V Taliansku budú regióny opäť zaradené do rôznych zón Rím 8. januára (TASR) - Talianska vláda od budúceho týždňa znova rozdelí krajinu do rôznych ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.01.2021 categoryDenné správy

Rím 8. januára (TASR) - Talianska vláda od budúceho týždňa znova rozdelí krajinu do rôznych úrovní rizika spojeného s novým druhom koronavírusu. V piatok to oznámil taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza, ktorý podpísal príslušné nové nariadenie. Informovala o tom agentúra DPA.Severotalianske regióny Emilia Romagna, Lombardsko a Benátsko, ako aj Sicília a Kalábria na juhu krajiny budú od pondelka zaradené do oranžovej zóny. V týchto regiónoch budú platiť prísnejšie pravidlá než vo zvyšku krajiny, ktorý bude označený za žltú zónu.V oranžových regiónoch zostanú zatvorené bary a reštaurácie, naďalej však môžu ponúkať jedlo so sebou alebo rozvoz. Tamojší obyvatelia majú zakázané cestovať do iných regiónov.Okrem toho vláda zakázala cestovanie medzi všetkými jednotlivými regiónmi do 15. januára.Epidemiologická situácia sa v krajine nedávno zhoršila, uviedol jeden z expertov ministerstva zdravotníctva. Počet prípadov nákazy, ktorý v decembri klesal, znova začal prudko stúpať.V Taliansku od začiatku pandémie celkovo zaznamenali už približne 2,24 milióna prípadov infekcie a takmer 78.000 súvisiacich úmrtí.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: