lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Koronavírus: Japonsko pozastavuje vstup cudzincov na svoje územie Tokio 26. decembra (TASR) - Japonsko v sobotu rozhodlo o dočasnom pozastavení vstupu cudzích štátnych ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 26.12.2020 categoryDenné správy

Tokio 26. decembra (TASR) - Japonsko v sobotu rozhodlo o dočasnom pozastavení vstupu cudzích štátnych príslušníkov na svoje územie po tom, ako v krajine potvrdili sedem prípadov nákazy novou mutáciou koronavírusu identifikovanou v Británii. S odvolaním sa na miestne médií o tom informovala agentúra DPA.Opatrenie bude v platnosti od pondelka 28. decembra do konca januára, uviedla agentúra Kjódó.V piatok Japonsko oznámilo päť prípadov nákazy novou mutáciou koronavírusu u svojich občanov, ktorí nedávno pricestovali z Británie a ktorých umiestnili do domácej karantény. Do krajiny sa vrátili ešte predtým, ako Japonsko vo štvrtok dočasne zakázalo príchod návštevníkov zo Spojeného kráľovstva.Dvoch ďalších infikovaných - pilota, ktorý bol v Británii, a jeho príbuzného - potvrdili v sobotu. Oboch hospitalizovali v Tokiu, uviedlo ministerstvo zdravotníctva.Správa prišla v čase, keď Japonsko hlásilo viac ako 3870 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je denné maximum od začiatku pandémie už štvrtý deň po sebe. Rekordných 949 nových infekcií zaznamenali aj v Tokiu.Japonská vláda v súvislosti s treťou vlnou pandémie, ktorá sa v krajine začala v polovici novembra, vyzvala verejnosť, aby sa počas novoročného obdobia vyhýbala spoločenskému zhromažďovaniu.Japonsko v porovnaní s USA či viacerými európskymi štátmi nezaznamenalo také prudké šírenie koronavírusu SARS-CoV-2. V krajine dosiaľ potvrdili okolo 219.000 prípadov nákazy a vyše 3200 úmrtí súvisiacich s ochorením Covid-19.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: