lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Koronavírus: Japonsko hlási doposiaľ najviac obetí za 24 hodín Tokio 11. februára (TASR) - Japonsko hlási doposiaľ najvyšší počet obetí za 24 hodín, na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 11.02.2021 categoryDenné správy

Tokio 11. februára (TASR) - Japonsko hlási doposiaľ najvyšší počet obetí za 24 hodín, na ochorenie COVID-19 zomrelo 121 ľudí. Informovalo o tom vo štvrtok tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Počet úmrtí sa tak v krajine zvýšil na 6678.Japonsko ešte nezačalo s očkovaním proti koronavírusu, približuje agentúra AP. Tento mesiac by mali prísť na rad ako prví zdravotnícki pracovníci.V krajine ešte nebol doposiaľ nikdy zavedený lockdown, v hlavnom meste a niektorých mestských oblastiach však platí vládou podporovaný výnimočný stav. Vláda vyzýva obyvateľov, aby nevychádzali z domu a aby reštaurácie zostali v noci zatvorené. Aj keď vlani zostali v porovnaní so Spojenými štátmi a s Európou prípady koronavírusu v Japonsku na relatívne nízkej úrovni, v poslednom období sa počet infekcií zvyšuje. Stupňujú sa aj požiadavky na zrušenie olympijských hier v Tokiu, ktoré by sa mali začať v júli.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...