lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kórea vydala varovanie svojim občanom pred cestami do Číny Soul 28. januára (TASR) - Juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí vydalo v utorok varovanie pre svojich ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Soul 28. januára (TASR) - Juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí vydalo v utorok varovanie pre svojich občanov pred cestami do Číny okrem Taiwanu v snahe zabrániť ďalšiemu šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra Jonhap. Soul vydal pre celú Čínu vrátane Hongkongu a Macaa varovanie na úrovni "obmedzené", čo je na štvorstupňovej škále tretí najvyšší stupeň. Pre čínsku provinciu Chu-pej, v ktorej sa nachádza aj mesto Wu-chan, považované za epicentrum šírenia vírusu, bolo vydané varovanie druhého najvyššieho stupňa - "odporúčanie odchodu"."Varovanie bolo vydané s ohľadom na šírenie nového koronavírusu v Číne, na nárast počtu nakazených a mŕtvych, ako aj na prísnejšie obmedzenia pohybu v Číne samotnej," uviedlo ministerstvo na tlačovej konferencii. Kórejský rezort diplomacie taktiež vyzval svojich občanov, ktorí sa momentálne nachádzajú v Číne, na zvýšenú opatrnosť a starostlivosť o svoje zdravie. Kórejčanom plánujúcim návštevu Číny zároveň odporučil, aby svoju cestu prehodnotili.Čínske zdravotnícke orgány medzitým vyhlásili, že nový koronavírus si vyžiadal už viac ako 100 obetí, pričom počet potvrdených prípadov nákazy presiahol 4500. Ešte na začiatku minulého týždňa boli štyri prípady nákazy potvrdené aj v Južnej Kórei.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...