lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kanada: Trudeau dostal prvú dávku vakcíny od firmy AstraZeneca Ottawa 23. apríla (TASR) - Kanadský premiér Justin Trudeau dostal v piatok prvú dávku vakcíny ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 23.04.2021 categoryDenné správy

Ottawa 23. apríla (TASR) - Kanadský premiér Justin Trudeau dostal v piatok prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. Predsedu vlády spolu s manželkou zaočkovali v lekárni v kanadskej metropole Ottawa vakcínou od spoločnosti AstraZeneca, informovala agentúra Reuters."Veľmi sa teším," povedal Trudeau v momente, keď dostával dávku vakcíny. Následne so zdvihnutými palcami oboch rúk zapózoval pred kamerami.Po ňom bola zaočkovaná jeho manželka Sophie, ktorá sa vlani na začiatku pandémie nakazila a mala mierny priebeh ochorenia COVID-19.Očkovanie v Kanade sa po rozpačitom začiatku rozbehlo, píše AFP. Najmenej jednu dávku vakcíny proti covidu dostalo takmer 27,5 percenta obyvateľov, uvádza web COVID-19 Tracker Canada.Trudeau predtým podľa agentúry AP uviedol, že Kanada dosiahla s firmou Pfizer dohodu o dodaní 35 miliónov dávok jej vakcíny v budúcom roku a ďalších 30 miliónov v roku 2023 pre prípad, že účinnosť vakcín sa časom zníži a bude nutné preočkovanie. Dodal, že jeho vláda rokuje aj s ďalšími výrobcami vakcín.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...