lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kambodža: Sedem ľudí zomrelo po otrave vínom s obsahom toxickej látky Phnom Pénh 1. decembra (TASR) - Sedem ľudí zomrelo a viac ako 130 bolo hospitalizovaných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 01.12.2020 categoryDenné správy

Phnom Pénh 1. decembra (TASR) - Sedem ľudí zomrelo a viac ako 130 bolo hospitalizovaných v Kambodži po vypití ryžového vína, ktoré podľa zdravotníckych úradov obsahovalo toxickú látku. Informovala o tom v utorok agentúra AP.Osoby sa podľa kambodžského ministerstva zdravotníctva otrávili v sobotu vo vidieckej oblasti v provincii ležiacej v strednej časti krajiny. Dedinčania víno pili na pohrebnej slávnosti.Príčinou úmrtí bola podľa ministerstva jedovatá látka vo víne. Väčšina z ľudí, ktorí po požití ochoreli, sa zotavuje a niektorých už prepustili z nemocnice.Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že do dediny poslalo v deň otravy troch expertov, aby situáciu vyšetrili a zabezpečili okamžité zastavenie predaja a konzumácie otráveného vína.Lacné alkoholické nápoje sú v chudobných vidieckych oblastiach pretrvávajúcim problémom a každý rok odtiaľ hlásia niekoľko prípadov otravy, píše AP. Alkohol v mnohých prípadoch nie je správne vypálený a obsahuje metanol. Ten môže spôsobiť smrť dokonca i malom množstve.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: