lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KSK: V novom VOC v Michalovciach chcú denne zaočkovať asi 1500 ľudí Michalovce 24. apríla (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) otvoril v sobotu v priestoroch športovej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 24.04.2021 categoryDenné správy

Michalovce 24. apríla (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) otvoril v sobotu v priestoroch športovej haly Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach veľkokapacitné očkovacie centrum (VOC). Ide už o druhé VOC v kraji, tretie pripravujú v Spišskej Novej Vsi. Informoval o tom predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že v michalovskom VOC chcú denne zaočkovať približne 1500 ľudí, no v prípade vyššieho záujmu o vakcíny sú pripravení kapacitu ešte zvýšiť. „Aktuálne tam očkujeme vakcínou od AstraZenecy, postupne však chceme očkovať všetkými registrovanými vakcínami. Zakúpili sme aj špeciálne mrazničky na uskladňovanie vakcín od spoločnosti Pfizer,“ ozrejmil Trnka. Chod očkovacieho centra zabezpečuje približne 20 zdravotníkov a dobrovoľníkov. V prevádzke je od 9.00 do 16.00 h. Ďalšie termíny očkovania v Michalovciach budú podľa hovorkyne KSK Anny Terezkovej závisieť od záujmu ľudí o očkovanie. Kraj chce v tomto očkovacom centre očkovať aspoň jeden deň v týždni. KSK pokračuje aj v očkovaní vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach. Ako dodala Terezková, v nedeľu (25. 4.) sa tam bude očkovať vakcínou od Moderny, v pondelok (26. 4.) opäť AstraZenecou. Počas budúceho týždňa bude v prevádzke aj krajská mobilná očkovacia služba, ktorá bude pokračovať v očkovaní v zariadeniach sociálnych služieb.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...