lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Emeritný biskup F. Tondra sa zotavuje po komplikovanej operácii srdca Košice 12. apríla (TASR) - Bývalý predseda Konferencie biskupov Slovenska a emeritný biskup spišskej diecézy ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 12. apríla (TASR) - Bývalý predseda Konferencie biskupov Slovenska a emeritný biskup spišskej diecézy František Tondra má za sebou komplikovanú operáciu srdca v košickom Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH). TASR to dnes potvrdil generálny riaditeľ VÚSCH František Sabol, ktorý ho operoval minulý týždeň spolu so svojím tímom. "Bol to niekoľkohodinový, veľmi náročný, život zachraňujúci operačný výkon na srdci. Pacient je toho času v umelom spánku, je stabilizovaný," uviedol Sabol. K prognóze sa vzhľadom na závažnosť ochorenia a iné pridružené ochorenia nechcel vyjadrovať. Umelý spánok znamená, že pacient je na umelej pľúcnej ventilácii, dýcha za neho prístroj. Podľa Sabola sa využíva po veľmi ťažkých výkonoch. V Spišskej diecéze v Spišskej Kapitule majú nádej, že emeritný biskup bude v poriadku. "Oznámil nám, že ide do nemocnice, chodievali sme k nemu, aj ho navštevujeme," uviedol pre TASR kancelár spišského biskupstva Peter Majda. Dodal, že ďalšie informácie o jeho zdravotnom stave poskytovať nebude. Tondra bol do augusta minulého roku diecéznym biskupom Spišskej diecézy. V Spišskej Kapitule pôsobil dlhé roky a ako prvý biskup Slovenska pozval na pastoračnú návštevu Levoče vtedajšieho pápeža Jána Pavla II. Narodil sa v roku 1936 v Spišských Vlachoch.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...