lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KDR: Lekári bez hraníc pozastavili pre prítomnosť armády činnosť v meste Biakato Goma 27. decembra (TASR) - Humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF) v piatok oznámila, že ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 27.12.2019 categoryDenné správy

Goma 27. decembra (TASR) - Humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF) v piatok oznámila, že v súvislosti s prítomnosťou armády v zdravotníckych zariadeniach pozastavuje svoju činnosť v meste Biakato na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR). Informovala o tom agentúra DPA."Nie sme naďalej schopní pracovať v súlade s našimi princípmi neutrality a nestrannosti," vyhlásil v tejto súvislosti koordinátor MSF pre krízové situácie Ewenn Chenard.Humanitárna organizácia pôsobila v meste Biakato od roku 2016. Hoci sa pôvodne zameriavala primárne na poskytovanie zdravotnej pomoci obetiam sexuálneho násilia, začala sa neskôr venovať najmä boju proti šíreniu eboly v danom regióne.Vláda rozmiestnila bezpečnostné zložky v oblasti mesta po tom, ako tam v novembri zavraždili troch dobrovoľníkov, ktorí sa podieľali práve na boji proti ebole.Hoci MSF v zásade víta lepšiu ochranu svojho zdravotníckeho personálu a miestneho obyvateľstva, prítomnosť vojakov považuje za nezlučiteľnú s jej princípmi, píše DPA.Najnovšia epidémia eboly v KDR - celkovo desiata v dejinách krajiny - podľa oficiálnych údajov zahubila od vlaňajšieho augusta niekoľko tisíc ľudí. Ide o najsmrteľnejšie vypuknutie tohto vírusu po epidémii na západe Afriky, ktorá si v rokoch 2014 - 2016 vyžiadala vyše 11.300 mŕtvych.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...