lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Južná Kórea od utorka zavrie nočné kluby a obmedzí prevádzku reštaurácií Soul 22. novembra (TASR) - Južná Kórea zavedie od utorka prísnejšie opatrenia v širšej oblasti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 22.11.2020 categoryDenné správy

Soul 22. novembra (TASR) - Južná Kórea zavedie od utorka prísnejšie opatrenia v širšej oblasti hlavného mesta Soul. Dôvodom je zastaviť nárast počtu osôb nakazených novým druhom koronavírusu. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.Kórea hlásila za posledný deň 330 nových prípadov nákazy koronavírusom, pričom počet prípadov presahuje hranicu 300 už piaty deň po sebe. Kórea dosiaľ celkovo zaznamenala 30.733 prípadov tejto infekcie a 505 úmrtí, uviedlo Kórejské stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC)."Tretia vlna ochorenia COVID-19 je v plnom prúde," uviedol podľa agentúry Reuters minister zdravotníctva Pak Nung-hu na tlačovej konferencii v Soule. Dodal, že situácia je podľa neho mimoriadne vážna.Celoštátny nárast infikovaných podľa ministra spôsobilo šírenie vírusu v metropolitnej oblasti Soulu, kde žije zhruba polovica z 51 miliónov obyvateľov Južnej Kórey. Od utorka tak v tejto oblasti zostanú zatvorené nočné kluby, bary či iné "vysokorizikové" miesta. Reštaurácie budú otvorené len do 21.00 h. Zákazníci nesmú piť a jesť v kaviarňach, internetových kaviarňach alebo fitnescentrách. Športové podujatia sa môžu konať, no diváci nesmú tvoriť viac než desať percent stanovenej kapacity. Spomínané opatrenia zostanú v platnosti dva týždne.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...