lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Jemen hlási prvý prípad nákazy novým koronavírusom Dubaj 10. apríla (TASR) - Vojnou zdevastovaný Jemen oznámil v piatok svoj prvý prípad nákazy ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 10.04.2020 categoryDenné správy

Dubaj 10. apríla (TASR) - Vojnou zdevastovaný Jemen oznámil v piatok svoj prvý prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý zaznamenali v provincii na juhu krajiny, ovládanej medzinárodne uznávanou vládou. Informovala o tom agentúra AFP.Humanitárne organizácie varovali, že keď koronavírus zasiahne zdravotníctvo Jemenu - podľa OSN vystaveného najhoršej humanitárnej kríze na svete -, dôsledky môžu byť katastrofálne."Prvý potvrdený prípad koronavírusu bol hlásený v provincii Hadramaut," uviedol národný krízový výbor pre COVID-19 na Twitteri.Výbor zriadený medzinárodne uznanou jemenskou vládou dodal, že infikovaný pacient je v stabilizovanom stave v lekárskej starostlivosti, pričom zdravotnícke tímy a príslušné úrady podnikli všetky potrebné opatrenia. Bližšie detaily by mali zverejniť neskôr v priebehu dňa.Desaťtisíce jemenských civilistov zahynuli za posledných päť rokov pri vojne medzi húsíjskými povstalcami a Saudskou Arábiou vedenou vojenskou "koalíciou", ktorá podporuje oficiálnu vládu.Koalícia v stredu oznámila jednostranné dvojtýždňové prímerie najmä s cieľom zabrániť tomu, aby sa do krajiny s fakticky ochromeným zdravotníctvom dostal koronavírus.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: