Japonsko: Prví pasažieri vystúpili z výletnej lode umiestnenej v karanténe Jokohama 14. februára (TASR) - Prvá skupina pasažierov, ktorí mali negatívny test na nový koronavírus, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 14.02.2020 categoryDenné správy

Jokohama 14. februára (TASR) - Prvá skupina pasažierov, ktorí mali negatívny test na nový koronavírus, odišla v piatok z výletnej lode Diamond Princess umiestnenej do karantény pri pobreží Japonska a svoju izoláciu dokončia v ubytovacích zariadeniach vyčlenených vládou. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.Predstaviteľ japonskej vlády potvrdil, že 11 pasažierov vo veku 80 rokov a viac odviedli z lode a dopravili do zariadení, kde zostanú až do skončenia karantény 19. februára.V doku, kde obrovské plavidlo kotví, bolo vidieť, ako sa autobus so zatemnenými oknami vzďaľuje od menšieho člna a jeho vodič je od hlavy po päty v ochrannom odeve, s maskou na tvári a okuliarmi.Na palube výletnej lode Diamond Princess diagnostikovali nový koronavírus od 3. februára, keď zakotvila pri pobreží Japonska a dali ju do karantény, vyše 200 ľuďom.Medzi osobami na lodi sa nachádza aj Slovák.Pasažierov Diamond Princess požiadali, aby sa zdržiavali vo svojich kabínach a na otvorenú palubu vychádzali iba na krátky čas, a to s rúškami na tvárach a s rukavicami.Vzhľadom na stres, ktorý v náročných podmienkach zažíva niekoľko stoviek starších pasažierov na lodi, japonské úrady rozhodli, že umožnia niektorým dokončiť karanténu na súši, ak si to budú želať. Podmienkou je, aby splnili určité požiadavky a mali negatívny test na koronavírus.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.