lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


JAR: Mužov, ktorí porušili karanténu, obvinili z pokusu o vraždu Johannesburg 25. marca (TASR) - Z pokusu o vraždu boli v Juhoafrickej republike (JAR) obvinení ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 25.03.2020 categoryDenné správy

Johannesburg 25. marca (TASR) - Z pokusu o vraždu boli v Juhoafrickej republike (JAR) obvinení dvaja muži, ktorí ignorovali nariadenú karanténu aj napriek tomu, že u nich bola potvrdená nákaza novým koronavírusom SARS-CoV-2. V stredu to oznámil juhoafrický minister polície Bheki Cele. Informovala o tom agentúra AFP."Dvaja ľudia už boli obvinení po tom, ako sa pohybovali vonku napriek tomu, že to nemali dovolené," uviedol Cele. Podľa ministrových slov nie sú vyhlásenia o postihoch za porušenie karanténnych nariadení "rozprávkami", pričom právo bude k narušiteľom "pristupovať veľmi tvrdo". Prvým obvineným je podľa agentúry 52-ročný majiteľ salónu, u ktorého bola nákaza novým druhom koronavírusu potvrdená ešte 18. marca, v dôsledku čoho mu bola nariadená samoizolácia v trvaní najmenej 14 dní. Podľa hovorcu polície Vishu Naidoo bol muž napriek tomu v nedeľu videný v meste Ladysmith v provincii KwaZulu-Natal."Muž údajne pokračoval vo svojej práci aj napriek nariadeniu lekára," uviedol Naidoo s tým, že previnilec bol už zatknutý a prevezený do nemocnice. Druhým obvineným je turista, u ktorého bolo ochorenie potvrdené počas jeho dovolenky v Krugerovom národnom parku na severovýchode krajiny. Turista podľa hovorcových slov ignoroval nariadenie, aby zostal v hoteli a odišiel do mesta Saint Lucia, kde "bol v kontakte s neznámym počtom ľudí".JAR potvrdila v stredu 155 nových prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2. Celkovo je v Juhoafrickej republike 709 potvrdených prípadov. V dôsledku nákazy dosiaľ v krajine nikto nezomrel.Počet nakazených v JAR sa za posledných desať dní zvýšil viac ako desaťnásobne. Od štvrtka bude v krajine platiť trojtýždňový zákaz vychádzania.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...