lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


India predĺži obmedzenia pohybu o dva týždne Naí Dillí 1. mája (TASR) - Indická vláda v piatok oznámila, že rozsiahle obmedzenia pohybu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 01.05.2020 categoryDenné správy

Naí Dillí 1. mája (TASR) - Indická vláda v piatok oznámila, že rozsiahle obmedzenia pohybu zamerané proti šíreniu nového koronavírusu predĺži o ďalšie dva týždne, aj keď niektoré opatrenia zmierni. Informovala o tom agentúra AFP.Indické ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že vzhľadom na významné zlepšenie epidemiologickej situácie dôjde k "značným zmierneniam" v oblastiach, kde registrujú len málo alebo žiadne prípady nákazy. Celkovo však karanténne opatrenia predĺžia o dva týždne od 4. mája, do ktorého boli dosiaľ vyhlásené.Ministerstvo zdravotníctva v piatok oznámilo, že v Indii za uplynulých 24 hodín zaznamenali 1993 ďalších prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2, čo je doposiaľ najvyšší denný počet novoinfikovaných v krajine. Celkovo tamojší počet prípadov stúpol na 35.043.Od štvrtka evidujú tiež ďalších 73 úmrtí, ktorých celkový počet sa tak zvýšil na 1147, informovala agentúra AP.Uplynulú stredu India povolila pokračovať v ceste migrujúcim pracovníkom a ďalším ľuďom, ktorí uviazli na rôznych miestach v dôsledku zavedenia karanténnych opatrení pre 1,3 miliardy obyvateľov krajiny z 25. marca. Medzičasom vláda umožnila otvoriť aj niektoré obchody a obnoviť niektoré výrobné a poľnohospodárske aktivity.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...