lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


India: Nákaze spôsobenej koronavírusom podľahlo ďalších 2000 ľudí Naí Dillí 17. júna (TASR) - Počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol v stredu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 17.06.2020 categoryDenné správy

Naí Dillí 17. júna (TASR) - Počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol v stredu v Indii o viac ako 2000. Krajina tak doposiaľ eviduje 11.903 úmrtí. Informovala o tom agentúra AFP. Bombaj z dôvodu nešpecifikovaných "nezrovnalostí" upravil celkový počet úmrtí o 862 na 3165. V Naí Dillí došlo k rekordnému nárastu viac ako 400 úmrtí, čím ich celkový počet stúpol na vyše 1800.Bezprostredne nebolo jasné, koľko infikovaných zomrelo za uplynulých 24 hodín a koľko pacientov za dlhšie obdobie.Najťažšie zasiahnutou oblasťou zostáva štát Maháraštra a jeho hlavné mesto Bombaj. Ďalšími ohniskami sú mestá Čennaj a Naí Dillí. V Čennaji (niekdajšom Madráse) a priľahlých oblastiach úrady od piatka opäť zavedú obmedzenie pohybu z dôvodu nárastu počtu prípadov.V Indii doteraz zaznamenali 354.065 prípadov nákazy koronavírusom, čo je štvrtý najvyšší evidovaný počet nakazených na svete.Experti uvádzajú, že skutočný počet nakazených aj mŕtvych je pravdepodobne omnoho vyšší.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...