lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


I. MIKLOŠ: Zastavenie oddlžovania nemocníc je v súlade s vôľou parlamentu Bratislava 10. novembra (TASR) - Rozhodnutie zastaviť oddlžovanie zdravotníckych zariadení po zastavení procesu ich transformácie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 10. novembra (TASR) - Rozhodnutie zastaviť oddlžovanie zdravotníckych zariadení po zastavení procesu ich transformácie na akciové spoločnosti je v súlade s vôľou parlamentu a nejde proti nej. Vo svojom stanovisko pre médiá to dnes vyhlásil minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS), ktorý o tomto kroku rozhodol."Národná rada SR zaviazala vládu oddlžovať zdravotnícke zariadenia za účelom ich finančnej stabilizácie v rámci transformácie na akciové spoločnosti. Je preto plne v súlade s týmto uznesením zastaviť oddlžovanie potom, ako bol zastavený proces transformácie. Nie je pravda, že zastavenie oddlžovania bolo urobené proti vôli parlamentu," konštatuje Mikloš vo vyhlásení, ktoré TASR poskytlo oddelenie komunikácie s verejnosťou Ministerstva financií (MF) SR.Denník SME dnes informoval, že rezort financií po tom, ako prezident Ivan Gašparovič do vzniku novej vlády pozastavil transformáciu nemocníc na akciové spoločnosti, zastavil vyplatenie 40 miliónov eur pre oddlženie nemocníc. Tie už dostali približne 310 miliónov eur, spomínaných 40 miliónov mali dostať ich veritelia. Rezort financií svoje rozhodnutie odôvodňuje tým, že oddlžovanie s transformáciou malo zefektívniť fungovanie nemocníc. Zmena hospodárenia však podľa ministerstva bez transformácie nenastane. Na oddlženie nemocníc malo ísť spolu 350 miliónov eur.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...