lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Grécko predĺžilo niektoré protipandemické opatrenia do 18. januára Atény 8. januára (TASR) - Grécko predĺžilo platnosť niektorých opatrení zameraných na zastavenie šírenia nového ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.01.2021 categoryDenné správy

Atény 8. januára (TASR) - Grécko predĺžilo platnosť niektorých opatrení zameraných na zastavenie šírenia nového druhu koronavírusu o týždeň - do 18. januára. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na vládu v Aténach.Vláda sa rozhodla, že materské a základné školy sa znovu otvoria 11. januára. Avšak prevádzky ďalších kľúčových odvetví vrátane maloobchodov a kaderníctiev zostanú zatvorené až do 18. januára, uviedol minister pre civilnú ochranu Nikos Hardalias.Grécko sa nachádza v tzv. lockdowne už od začiatku novembra. Z domu môžu jeho obyvatelia vychádzať len po tom, ako zašlú príslušnú SMS civilnej ochrane. Povolené sú okrem iného cesty do práce, k lekárovi, na nákupy potravín, športovanie či tiež prechádzky so psom. Cestovať medzi 13 regiónmi krajiny bez oprávneného dôvodu je zakázané.Grécko dosiaľ hlásilo celkovo 142.700 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 5146 súvisiacich úmrtí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...