lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko: U prvého z pacientov v Bordeaux sa potvrdilo podozrenie na E. coli Bordeaux 24. júna (TASR) - U ôsmich dospelých ľudí z okolia juhofrancúzskeho Bordeaux sa v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bordeaux 24. júna (TASR) - U ôsmich dospelých ľudí z okolia juhofrancúzskeho Bordeaux sa v uplynulých dňoch prejavili zdravotné ťažkosti, pripomínajúce symptómy nebezpečnej črevnej nákazy známej z uplynulých týždňov hlavne z Nemecka.U prvého z piatich naďalej hospitalizovaných sa medzičasom podozrenie na nákazu nebezpečným kmeňom baktérie E. coli potvrdilo, informovala dnes nemocnica v Bordeaux.Francúzske zdravotnícke orgány už vylúčili akúkoľvek súvislosť týchto ochorení s minulotýždňovou hromadnou otravou jedlom v Lille, kde sa deti infikovali kontaminovanými produktmi zo siete Lidl.Po zdroji nákazy pri najnovších prípadoch sa ešte intenzívne pátra.V Bordeaux zaznamenali od stredy šesť prípadov krvavej hnačky. Dvaja ľudia trpia na hemolyticko-uremický syndróm (HUS), ktorý sa prejavuje okrem iného zlyhávaním obličiek.V Lille je jedno dvojročné dieťa v kóme a tri ďalšie deti sú stále v nemocnici po tom, ako jedli hovädzie hamburgery distribuované nemeckým obchodným reťazcom Lidl. Všetky mrazené hamburgery druhu Steaks Country stiahli z predaja.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: