lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Elektronické objednávanie k lekárovi využilo v TSK už vyše 22.000 pacientov Trenčín 24. septembra (TASR) – Na vyšetrenie u svojho lekára sa môžu obyvatelia Trenčianskeho samosprávneho kraja ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 24.09.2017 categoryDenné správy

Trenčín 24. septembra (TASR) – Na vyšetrenie u svojho lekára sa môžu obyvatelia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od roku 2016 objednať elektronicky. Stačí im k tomu mobilný telefón, prípadne prístup k počítaču. Podľa vedúcej oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie Úradu TSK Eleny Štefíkovej elektronické objednávanie pacientov je súčasťou aplikácie Ambulancia. Od začiatku jej spustenia vytvorili lekári viac ako 22.000 objednávok. „Elektronické objednanie pacientov je bezplatné. Jedinou podmienkou je, že pacient musí mať funkčný mobilný telefón, pomocou ktorého je overovaná jeho identita a na ktorý dostáva správy o objednávke. Pre objednávanie sa pacient nemusí nikde registrovať, stačí zadať číslo svojho mobilného telefónu,“ priblížila Štefíková. Službu momentálne aktívne využíva 23 ambulancií. Pacient si vyberie vyhovujúci termín a prostredníctvom SMS kódu, ktorý mu príde na mobilný telefón, potvrdí objednávku. Deň pred vyšetrením príde pacientovi na mobilný telefón SMS pripomienka. Podobne aj v prípade, ak lekár napríklad zo zdravotných dôvodov zruší objednávku.Systém elektronického objednania pacientov ponúka rozsiahle možnosti nielen pre pacientov ale aj lekárov, ktorí sa ho rozhodnú využívať. Ambulancie si individuálne môžu načasovať termíny pre každý deň v týždni či rôzne obdobia počas roka. Na každý termín majú možnosť nastaviť si objednanie jedného alebo viacerých pacientov. Lekár má zároveň možnosť zvoliť si rôzne druhy vyšetrenia na rôzne termíny.O tom, ako funguje elektronické objednanie, čo ponúka pacientom a čo lekárom, sa môžu záujemcovia dozvedieť v pondelok 2. októbra počas Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja, kde za účasti zamestnancov oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie otvoria virtuálnu recepciu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...