lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


EÚ zverejnila usmernenia na ochranu údajov pri aplikáciách o koronavíruse Brusel 17. apríla (TASR) - Európska komisia (EK) v piatok zverejnila usmernenia týkajúce sa vývoja ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 17.04.2020 categoryDenné správy

Brusel 17. apríla (TASR) - Európska komisia (EK) v piatok zverejnila usmernenia týkajúce sa vývoja nových aplikácií, ktoré podporujú boj proti novému koronavírusu. Usmernenia sa týkajú ochrany osobných údajov. Vývoj takýchto aplikácií a ich prijímanie občanmi môže mať podľa EK významný vplyv v boji proti šíreniu vírusu a zohrávať dôležitú úlohu aj v rámci pokrízovej stratégie.Podľa Komisie však treba zabezpečiť, aby občania EÚ mohli v plnej miere dôverovať takýmto inovatívnym digitálnym riešeniam. Cieľom usmernení je poskytnúť príslušný právny rámec, aby bola zaručená ochrana osobných údajov a súkromia občanov ."Dôvera Európanov bude kľúčom k úspechu mobilných aplikácií na sledovanie kontaktov. Dodržiavanie pravidiel EÚ o ochrane údajov pomôže zabezpečiť, aby sa zachovalo naše súkromie a základné práva a aby bol európsky prístup transparentný a primeraný," uviedla podpredsedníčka EK pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová. Usmernenia sa zameriavajú na aplikácie s jednou alebo viacerými z týchto funkcií: presné informácie pre používateľov o pandémii koronavírusu; dotazníky pre samodiagnózu a usmernenia pre jednotlivcov (funkcia kontroly symptómov); upozornenia pre ľudí, ktorí boli v blízkosti infikovanej osoby, aby absolvovali testovanie alebo samoizoláciu (funkcia sledovania kontaktov a výstražná funkcia); komunikačné fórum pre pacientov v samoizolácii a lekárov vrátane prípadov, keď sa poskytuje ďalšia diagnostika a liečba (telemedicína).

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: