lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


DFNsP:Najmladšie zranené dieťa malo päť mesiacov, najstaršie desať rokov (2) Bratislava 9. júla (TASR) - Najmladšie zranené dieťa pri dnešnej dopravnej nehode blízko slovensko-rakúskych hraníc ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 09.07.2016 categoryDenné správy

Bratislava 9. júla (TASR) - Najmladšie zranené dieťa pri dnešnej dopravnej nehode blízko slovensko-rakúskych hraníc malo päť mesiacov, najstaršie asi desať rokov. Do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave (DFNsP) záchranári celkovo priviezli päť detí. TASR to potvrdila hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická."Pacienti sú v tomto čase hospitalizovaní. Jedno dieťa museli lekári operovať," povedala Kamenická. Deti utrpeli počas nehody otrasy mozgu, tržné rany a pomliaždeniny. "V súčasnosti podstupujú rôzne vyšetrenia," dodala hovorkyňa. Okrem detí sa počas nehody zranili podľa záchranárov i dospelí. Tí sú hospitalizovaní v petržalskej nemocnici na Antolskej ulici a v nemocnici na bratislavských Kramároch."V nemocnici na Antolskej ulici sme prijali jednu pacientku s viacerými zraneniami, je mimo ohrozenia života. Poskytujeme jej maximálnu zdravotnú starostlivosť," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Zuzana Eliášová, pod ktorú zdravotnícke zariadenie patrí. Žena dnes podstúpi operáciu. V súvislosti s nehodou prijala UNB aj dvoch pacientov na bratislavských Kramároch. "Naši zdravotníci ich ambulantne ošetrili a následne ich prepustili," dodala hovorkyňa.Posádku havarovaného vozidla z dnešného rána tvorili nelegálni migranti z Iraku, Sýrie a Iránu, ktorí boli žiadateľmi o azyl v Maďarsku. TASR to potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. K nehode došlo v blízkosti hraničného priechodu Jarovce - Kittsee, keď policajná hliadka zastavovala podozrivé vozidlo. V aute sa prepravovalo spolu s vodičom deväť osôb, štyria dospelí a päť maloletých detí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...