lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čínsky expert: Letné teploty neovplyvnia výskyt prípadov nového koronavírusu Peking 27. apríla (TASR) - Počas letných mesiacov by nemal výrazne klesnúť počet prípadov ochorenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 27.04.2020 categoryDenné správy

Peking 27. apríla (TASR) - Počas letných mesiacov by nemal výrazne klesnúť počet prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, tvrdí čínsky expert. Teploty počas leta totiž nie sú dostatočné vysoké na to, aby zničili nový koronavírus. Informovala o tom v pondelok agentúra Sinchua."Nový koronavírus môže byť zničený pri teplote 56 stupňov Celzia po 30 minútach. Teplota v lete ale nemôže byť taká vysoká. Podľa súčasnej globálnej epidemickej situácie nie je vysoká pravdepodobnosť výrazného zníženia prípadov COVID-19 ani v lete," povedal expert z Pekinskej prvej nemocnice Wang Kuej-čchiang.Podľa Wanga nie je možné vylúčiť možnosť, že svet bude riešiť situáciu s novým koronavírusom dlho. "Je tiež možné, že sa na jeseň alebo v zime objavia ďalšie ohniská nákazy na miestach, kde sa ľudia zhromažďujú bez dostatočného prúdenia vzduchu," dodal Wang.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...