lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína: Zdrojom koronavírusu na pekinskom trhovisku nebol nórsky losos Oslo 17. júna (TASR) - Čínske a nórske úrady vyvodili záver, že nórsky losos nebol ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 17.06.2020 categoryDenné správy

Oslo 17. júna (TASR) - Čínske a nórske úrady vyvodili záver, že nórsky losos nebol zdrojom nového typu koronavírusu, ktorý sa našiel na potravinovom trhu v Pekingu.Oznámil to v stredu nórsky minister pre rybí priemysel Odd Emil Ingebrigtsen, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.Po utorkovom stretnutí čínskych a nórskych predstaviteľov obe krajiny usúdili, že zdroj nákazy nepochádza z rýb z tohto severského štátu, povedal Ingebrigtsen."Môžeme odložiť neistotu, ako aj pozastavenie dovozu lososov do Číny," uviedol minister počas videokonferencie.Opätovný výskyt koronavírusového ochorenia COVID-19 v čínskom hlavnom meste v priebehu uplynulých šiestich dní skomplikoval život mnohým obyvateľom, ktorí sa začali obávať, že metropola znova smeruje k obmedzeniu pohybu ľudí, keďže sa výrazne zvýšil počet nakazených osôb.V hlavnom meste Číny za ostatých šesť dní stúpol počet nových prípadov nákazy na 137. Novým ohniskom nákazy je zrejme veľké trhovisko Sin-fa-ti. Miestne úrady momentálne testujú desaťtisíce ľudí, ktorí mohli prísť do kontaktu s nakazenými.Do karantény boli dané takmer tri desiatky obytných komplexov. Došlo tiež k opätovnému uzavretiu všetkých miestnych škôl. Úrady vyzvali obyvateľov, aby neopúšťali mesto, ak to nie je nevyhnutné.Uzavretých bolo 11 pekinských trhovísk a vydezinfikovaných tisíce prevádzok, v ktorých sa predávajú jedlá a nápoje. "Epidemiologická situácia v hlavnom meste je mimoriadne vážna," povedal v utorok hovorca mesta Sü Che-ťien.Viaceré čínske provincie už začali zavádzať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Pekingu.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: