lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína: Potvrdili ďalšie dva prípady úmrtia na málo známy typ vtáčej chrípky H7N9 Peking 4. apríla (TASR) - Čínske úrady dnes potvrdili úmrtie ďalších dvoch osôb nakazených málo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Peking 4. apríla (TASR) - Čínske úrady dnes potvrdili úmrtie ďalších dvoch osôb nakazených málo známym kmeňom vtáčej chrípky H7N9. Ide o 48-ročného muža, ktorý pracoval v oblasti prepravy hydiny v provincii Ťiang-su, a 64-ročného muža z mesta Chu-čou v provincii Če-ťiang, ktorý na H7N9 ochorel 29. marca, informovala agentúra DPA.Podľa vyjadrenia miestnych úradov obaja muži zomreli v šanghajskej nemocnici. Celkový počet prípadov tak v Číne stúpol na 14, pričom ide zatiaľ o jedinú krajinu, v ktorej sa zistila prítomnosť vírusu u ľudí, nakoľko subtyp H7N9 je nízko patogénnym kmeňom vtáčej chrípky, ktorým sa ľudia nemôžu ľahko infikovať.Čínske zdravotnícke úrady varovali obyvateľov, aby na dnešný tradičný sviatok Čching-ming nezabíjali kurence, ktoré zvyknú obetovať svojim predkom. Najvyššie riziko nákazy hrozí pracovníkom na hydinových farmách a mäsiarom.Po celej krajine lekárske tímy zintenzívnili monitorovanie situácie a pripravujú karanténne jednotky pre prípad výskytu nových infekcií. Obavy z možného podcenenia epidémie sa zvýšili po tom, ako sa dvaja synovia 87-ročného muža, ktorý zomrel na H7N9, liečili z ťažkého zápalu pľúc a jeden z nich mu neskôr podľahol.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...