lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína: Obmedzenia v doprave postihli najmenej 41 miliónov obyvateľov Peking 24. januára (TASR) - Čína v piatok pridala štyri ďalšie mestá na zoznam miest, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 24.01.2020 categoryDenné správy

Peking 24. januára (TASR) - Čína v piatok pridala štyri ďalšie mestá na zoznam miest, v ktorých platia obmedzenia prevádzky mestskej hromadnej dopravy. Opatrenia tak doposiaľ zasiahli najmenej 41 miliónov obyvateľov v 13 mestách. Informovala o tom agentúra AFP.Agentúra AP dodala, že čínske úrady pristúpili aj k zatvoreniu niektorých častí Veľkého čínskeho múru pre verejnosť. Ide o starý systém opevnenia, ktorý sa ťahá naprieč severnou Čínou.Zmienené opatrenia majú v mestách ležiacich v okolí epicentra nákazy - stredočínskeho mesta Wu-chan v provincii Chu-pej - zabrániť šíreniu nového smrteľného koronavírusu.Do zoznamu miest, v ktorých nepremávajú linky mestskej hromadnej dopravy a sú zatvorené vlakové stanice, úrady zaradili mestá Sien-ning, Siao-kan, En-š' a Č'-ťiang v provincii Chu-pej.Niektoré mestá sa v tejto súvislosti rozhodli dočasne zavrieť verejné kultúrne inštitúcie vrátane kín a karaoke barov.Patogén sa javí byť doteraz neznámym koronavírusom, čo je čeľaď vírusov spôsobujúcich ochorenia od bežného nachladnutia až po SARS, ktorému v rokoch 2002-03 podľahli stovky ľudí po celej pevninskej Číne a v Hongkongu.Nový koronavírus dostal označenie 2019-nCoV. Väčšina osôb nakazených týmto ochorením má príznaky podobné chrípke vrátane horúčok, kašľa, dýchavičnosti, podráždeného hrdla a nádchy.Vírus sa pôvodne pravdepodobne vyskytoval u netopierov, avšak vedci predpokladajú, že pri prechode na človeka mohol svoju úlohu zohrať prechodný hostiteľ, za ktorého jedna štúdia označila hady.Doteraz si vyžiadal najmenej 26 obetí na životoch a 830 ľudí sa ním nakazilo.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: