lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Česko zaznamenalo 1772 nových prípadov nákazy koronavírusom Praha 6. decembra (TASR) - V Česku v sobotu zaznamenali 1772 nových prípadov nákazy koronavírusom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 06.12.2020 categoryDenné správy

Praha 6. decembra (TASR) - V Česku v sobotu zaznamenali 1772 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je o 895 menej ako pred týždňom, a podľa zatiaľ neúplných údajov tiež 46 súvisiacich úmrtí. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených v nedeľu ráno českým ministerstvom zdravotníctva.V predošlých dvoch dňoch počet nových prípadov v porovnaní s minulým týždňom stúpal, píše server iDnes.cz, pripomína však, že víkendové čísla sú obvykle nižšie vzhľadom na menší rozsah testovania ako počas pracovných dní.V Českej republike sa od začiatku pandémie novým koronavírusom nakazilo 544.179 ľudí a umrelo 8815 osôb, ktoré boli pozitívne testované na ochorenie COVID-19. Dosiaľ sa v krajine vyliečilo viac ako 87 percent z infikovaných a v súčasnosti tam evidujú 58.695 aktívnych prípadov nákazy.Do soboty 18.03 h bolo v českých nemocniciach hospitalizovaných 4436 pacientov, z nich 576 bolo v ťažkom stave alebo si vyžadovali intenzívnu starostlivosť.Česko od štvrtka 3. decembra prešlo v rámci svojho Protiepidemického systému (PES) zo štvrtého (červeného) na tretí (oranžový) z celkovo piatich stupňov. S obmedzeniami počtu zákazníkov a návštevníkov sa tak mohli otvoriť obchody, služby i reštaurácie, no tiež múzeá či pamiatky. Zrušil sa aj zákaz nočného vychádzania i zákaz nedeľného predaja.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...