lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Česko začne uvoľňovať obmedzenia v piatich fázach do 8. júna - rúška zostanú Praha 14. apríla (TASR) - Väčšina obmedzení v Česku v súvislosti s novým koronavírusom by ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Praha 14. apríla (TASR) - Väčšina obmedzení v Česku v súvislosti s novým koronavírusom by sa mala skončiť 8. júna. Uvoľňovať sa však budú postupne, a to v piatich fázach. Na budúci týždeň sa spustí prevádzka trhov alebo autobazárov. V utorok o tom rozhodla česká vláda premiéra Andreja Babiša, informoval portál Novinky.cz.Najskôr bude uvoľňovanie po týždni, potom po dvoch, až do júna - celkovo pôjde teda o päť fáz."Od 20. apríla budú sprevádzkované všetky remeslá a prevádzky na ne nadväzujúce, farmárske trhy, autobazáre a autosalóny a tréningové aktivity profesionálnych trénerov," uviedol minister obchodu a priemyslu Karel Havlíček po tlačovej konferencii vlády. Povolené budú aj svadby s účasťou do desať ľudí.Od 27. apríla sa začnú otvárať prevádzky s rozlohou do 200 štvorcových metrov. "Nesmú však byť v nákupných centrách väčších než 5000 štvorcových metrov," spresnil Havlíček.O dva týždne neskôr, čiže 12. mája, budú smieť otvoriť aj prevádzky do 1000 štvorcových metrov, posilňovne alebo fitness centrá. "Záujemcovia však nebudú smieť využívať sprchy a šatne," dodal Havlíček.V pondelok 25. mája sa otvoria letné záhradky, kaderníctva, soláriá, múzeá, galérie a zoologické záhrady. Otvoriť by mali nielen vonkajšie záhradky krčiem, kaviarní a reštaurácií, ale i tie, ktoré budú mať predaj cez výdajné okienko.Ako posledné sa otvoria 8. júna všetky prevádzky v nákupných centrách, takisto vnútorné priestory kaviarní a reštaurácií. Otvorené budú tiež hotely a divadlá, sprístupnené budú taxislužby.Rúšok ani dodržiavania odstupu a prísnej hygieny sa však Česi tak skoro "nezbavia". "Bez toho to nepôjde," povedal o uvoľňovaní obmedzení námestník ministra zdravotníctva Roman Prymula.Harmonogram pre otvorenie prevádzok však vychádza z toho, že koronavírus bude pod kontrolou, vysvetlil ešte minister Havlíček. Nevylúčil zmeny podľa epidemiologickej situácie, dodali Novinky.cz.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: