lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR stiahlo z predaja tisíce fliaš neperlivej vody Aquila Aqualinea, pre baktérie Praha 3. júla (TASR) - Koliformnú baktériu v predávanej minerálnej vode Aquila Aqualinea objavila česká ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Praha 3. júla (TASR) - Koliformnú baktériu v predávanej minerálnej vode Aquila Aqualinea objavila česká štátna potravinárska inšpekcia, spoločnosť Karlovarské minerálne vody v piatok z predaja v Česku stiahla vyše 33.000 fliaš neperlivej vody tejto značky.Laboratórium Eurofins CZ našlo v tržnej sieti nevyhovujúcu vzorku výrobku s dátumom minimálnej trvanlivosti 20. mája 2012. Výrobca po upozornení Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie (SZPI) preventívne stiahol z predaja výrobnú šaržu A015-00056. Vzorku vody poslali do Národného referenčného laboratória pre vylúčenie možnosti nákazy jedným z kmeňov baktérie E. coli - STEC.SZPI upozorňuje spotrebiteľov, ktorí by mohli mať uvedený výrobok doma, že ho neodporúča konzumovať, informoval server novinky.cz a Radiožurnál Českého rozhlasu.V Nemecku iný kmeň baktérie E coli - EHEC, vyvolávajúci krvavé hnačky vedúce k zlyhaniu obličiek, zabil už 48 ľudí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...