lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: V Opave hospitalizovali ďalšieho muža otráveného metanolom Opava 18. októbra (TASR) - Česká polícia vypátrala 64-ročného muža, ktorý v uplynulých dňoch popíjal ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Opava 18. októbra (TASR) - Česká polícia vypátrala 64-ročného muža, ktorý v uplynulých dňoch popíjal so šesťdesiatnikom, hospitalizovaným v noci nadnes v kritickom stave v opavskej nemocnici. Aj u neho sa podozrenie z otravy metanolom potvrdilo, informoval internetový server iDNES.cz.Muža, ktorý sa subjektívne cítil v poriadku, lekári presvedčili, aby sa tiež podrobil vyšetreniu, ktoré v jeho organizme potvrdilo prítomnosť metanolu. "Apelovali sme na neho, aby sa aj on podrobil vyšetreniu, aj keď žiadne ťažkosti nepociťuje," uviedla dnes policajná hovorkyňa Moravskosliezskeho kraja Gabriela Holčáková.Príznaky otravy sú však v jeho prípade podstatne miernejšie ako u v noci hospitalizovaného muža, napriek tomu aj jeho hospitalizovali v Sliezskej nemocnici v Opave.Metanolová aféra si doteraz v ČR vyžiadala 28 obetí a desiatky ďalších otrávených, z ktorých viacerí budú mať doživotné následky, predovšetkým poškodený zrak.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.