lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: U mladej Číňanky na návšteve v okrese Opava sa koronavírus nepotvrdil Opava 28. januára (TASR) - Testy na prítomnosť koronavírusu u neplnoletej Číňanky, ktorú s príznakmi ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Opava 28. januára (TASR) - Testy na prítomnosť koronavírusu u neplnoletej Číňanky, ktorú s príznakmi ochorenia hospitalizovali na infekčnom oddelení Sliezskej nemocnice v Opave, majú negatívny výsledok. Dievča letecky pricestovalo pred 12 dňami z Číny a malo vysoké teploty. Informácie priniesol v utorok spravodajský server Novinky.cz.Okres Opava sa nachádza v Moravskosliezskom kraji, na severovýchode Česka.Negatívny výsledok potvrdil hovorca nemocnice Jiří Krušina. "U mladej neplnoletej pacientky, ktorá žije v Číne a v týchto dňoch je na návšteve u babičky v okrese Opava, nebol koronavírus potvrdený," povedal hovorca. Dodal, že nemocnica oceňuje reakciu starej mamy.Tá v nedeľu večer kontaktovala primára infekčného oddelenia Petra Kümpela, telefonicky mu opísala situáciu a dostala od neho odporúčanie, aby sa obe zdržiavali doma v karanténe. Primár "všetko navyše konzultoval s krajským hygienikom, epidemiológom a Prahou, keď spoločne rozhodli o domácej karanténe", spresnil Krušina postup.Vzorky krvi a stery odobrali dievčaťu zdravotníci infekčného oddelenia v Opave v pondelok ráno za prísnych podmienok a odoslali ich do referenčného laboratória v Prahe. Podľa hovorcu Krušinu žena postupovala správne, že vnučkin stav konzultovala s primárom telefonicky a neodviedla ju na pohotovosť alebo do čakárne plnej ľudí.Dievča nežije v stredočínskom meste Wu-chan, pôvodnom zdroji nákazy, ale v oblasti metropoly Peking a aj napriek tomu bola u nej pravdepodobnosť infekcie koronavírusom vyššia.Českí lekári preverujú niekoľko prípadov podozrenia na smrtiaci koronavírus, ktorým sa v Číne nakazilo 4500 ľudí a zomrelo ich 106.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...