lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Do piatka večera pribudlo 5843 nakazených koronavírusom Praha 6. novembra (TASR) - V Česku pribudlo v piatok do 18.00 h 5843 potvrdených ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 06.11.2020 categoryDenné správy

Praha 6. novembra (TASR) - V Česku pribudlo v piatok do 18.00 h 5843 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Ako informoval spravodajský portál Novinky.cz, je to o približne 750 prípadov menej než za rovnaký čas vo štvrtok a zhruba o 900 menej než bola takáto čiastková bilancia minulý piatok.V Česku momentálne evidujú 178.425 nakazených, pričom hospitalizovaných je 8276 z nich. V porovnaní s rannými údajmi ministerstva zdravotníctva stúpol počet úmrtí o 154, z čoho len za piatok zatiaľ pribudlo 75 úmrtí. Celkový počet obetí pandémie sa tak v ČR zvýšil na 4484.Od vypuknutia epidémie sa na území ČR koronavírusom nového typu nakazilo celkovo 397.791 ľudí. Uzdravilo sa už 214.882 osôb.V ČR platí do 20. novembra núdzový stav, ktorého predĺženie schválila v piatok Poslanecká snemovňa českého parlamentu."Situácia je stabilizovaná, ale rozhodne nie je čas na prehnaný optimizmus," vyhlásil podľa portálu ČT24 minister zdravotníctva Jan Blatný. Ľudí vyzval, aby dodržiavali zavedené opatrenia. S ich uvoľňovaním by sa mohlo podľa jeho slov začať približne o tri týždne.Ústav zdravotníckych informácií a štatistiky ČR (ÚZIS) predpokladá, že súčasný vývoj pandémie v Česku naznačuje skôr pomalšie brzdenie epidémie, ktoré potrvá najmenej celý november. Rýchlejšie zastavenie šírenia nákazy je podľa Blatného možné, no vyžaduje si obmedzenie kontaktov, prácu z domu v čo najväčšej miere a zodpovednosť pri dodržiavaní protipandemických opatrení.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: